Legatura Catre Pagina Principala

 

Prin bazar la Montreal

 

La inceputul lunii Septembrie 2005  drumul m-a purtat intimplator pe o strada cunoscuta din Montreal pe care mersesem adesea ba pedestru ba in mijloace de locomotie. Spre deosebire de alte dati, am constatat ca circulatia masinilor era oprita si toate magazinele, multe la numar, se varsasera pe trotuare, dezvaluindu-mi felurite marfuri de toate naturile, pe majoritatea nevazindu-le pina la data respectiva neavind curiozitatea sa vizitez pravaliile, indeosebi cele nu putine, dominate de dezordine, mizerie, linoleum rupt pe jos, praguri tocite, etc. Intreaga strada se transformase intr-un fel de Lipscani din perioada imediata lui 1989 unde puteai gasi tot felul de chilipiruri care mai de care mai folositoare si utile.

Haideti fara taxe azi este fara taxe striga cineva. Indreptindu-ma in directia din care venea vocea am zarit doi indivizi mincind inghetata. Ce vindeau, va puteti informa si singuri vizionind Fig. 1. Mai departe pasii m-au condus catre alte locatii dintre care am remarcat in mod deosebit niste perini colorate frumos puse unele peste altele pe un cearsaf asezat jos, ca la turci (Fig. 3). Pina la urma nu ma las, o sa-mi cumpar citeva sa stau inconjurat de ele ca Pasa. Imi iau si un tapet cu Rapirea din Serai pentru intregirea decorului, il lipesc cu scoci de zid in spatele patului si imi fac o fotografie. pe care o trimet la diversi cunoscuti spre a ma lauda cu standardul de viata Canadian de care beneficiez momentan.

 

 

Fig 1. DVD-uri si altele.

 

Fig 2. Fete de masa cu 4.99 CAN, servete cu 0.99 CAN plus lucruri asemanatoare.

 

 

Fig 3. Village Des Magi Prix. Perini ca la turci.

 

Fig 4. Vinzari de lichidare, bluze tricouri, rochii cu 5 si 10 $ canadieni.

 

Depasind momentul de incintare prilejuit de perini, am trecut la standul urmator unde niste etichete mari anuntau vinzari de lichidare la bluze, tricouri si rochii. Ultimele bucati, le dau ieftine ca vreau sa plec acasa. Putin mai departe am dat de mese cu incaltaminte, Parca eram intr-una din pietele Bucurestiului. Se gasea tot ce vrei: adidasi cu: 4.99, 9.99, sau 19.99 CAN, papuci la 4.99 perechea, pantofi dama 9.99 CAN etc. Asupra calitatii nu ma pronunt asa ca sa nu aud ca ati venit fara pantofi adecvati din Romania pe motiv ca veti gasi aici ieftini, si pina la urma va treziti ca va tin citeva saptamini. Ca un exemplu, in urma cu aproximativ 3 luni mi-am cumparat niste ghete cu 20 $ canadieni. In prezent sunt practic nefolosibile, absorb apa prin talpa ca un burete, s-au rupt, desi daca am mers cu ele pe jos vreo 5 Km in total. Iarna trecuta insa am achizitionat de la magazinul vizibil in fundalul Fig 5 bocanci chinezesti cu 60 CAN, foarte buni. Ca o paranteza precizez ca mai toate marfurile expuse in imaginile de fata sunt fabricate in China.

 

 

Fig 5. Adidasi: 9.99 CAN

 

Fig 6. Papuci cu: 4.99, adidasi 19.99, pantofi dama 9.99 CAN etc.

 

 

Fig 7. Vedeti si voi ce alegeti..

 

Fig 8. Vinzatoare cu mina in ghips in spatele unei tarabe cu ciorapi si alte lucruri

 

 

Fig 9. Valize cu 60 CAN si genti

 

Fig 10. Ghiozdane

 

 

Fig 11. Comparati si cumparati

 

Fig 12. Practic tot ce vrei. imbracaminte si aparatura de inalta tehnologie.

 

Fig 13. Casete video VHS cu 2.99 bucata sau doua la 5 dolari  si CD-uri valorind 5 dolari. Daca luai 5 ti le dadea cu 20 pe toate.

 

Parasind strada am ramas totusi placut impresionat de cutiile de carton, prezente atit pe mese cit si sub ele, creind o atmosfera relaxata si familiara, facindu-ma sa ma simt ca acasa. Sper ca asa va veti simti si voi odata ajunsi la Montreal. Poate aveti norocul si dupa citeva zile va angajati chiar vinzatori pe la asemenea standuri, cine stie. In rest daca mai sunt persoane care spun ca Bucurestiul nici nu se compara cu Montrealul ii rog sa aduca argumente cit de cit viabile si plauzibile.

 

Pentru alte informatii interesante despre Canada dati un click: AICI