Legatura Catre Pagina Principala

 

Balcoanele inchise cu folie o realitate

a metropolei canadiene

 

Inca o data suntem nevoiti sa aducem la cunostiinta romanilor doritori de Canada spiritul practic al celor plecati deja, motiv pentru care va prezentam doua exemple de balcoane inchise cu folie, bineinteles cu toate detaliile constructive aferente. Asa cum stim toti, izolatia este virful de lance, calitatea suprema a oricarui imobil canadian. Este adevarat nu cunoastem prea bine in ce consta renumita protectie termica insa incet incet ne lamurim. Astazi prezentam capitolul Folie, un material cu proprietati iesite din comun: ieftin, usor, rezistent, facil de instalat, etc., etc. La Montreal vintul sufla mereu, si printre altele iti da afara aerul realtiv cald din balcon, dupa care utilizind un principiu fizic (pe moment imi scapa denumirea) participa la scaderea temperaturii interioare si ca urmare consum mai mare de electricitate. Cu ajutorul foliei, cu alte cuvinte folosind o masa minima de substanta solida, reusim cu succes sa mentinem aerul, din fata ferestrei, aproximativ static punand in aplicare calitatile sale exceptionale de izolator termic.

Nu are sens sa folosesti termopan si alte prostii.

 

 

Fig 1. Balcon inchis cu folie (Noiembrie 2005, Montreal)

Detaliu !!

 

Fig 2. Alt balcon cu folie (Ianuarie 2006, Montreal)

Detaliu !!

 

Ca o alta idee legata oarecum de expunerea anterioara s-ar cuveni prezentat urmatorul model de scrisoare:

 

Dragii nostrii,

 

         Am ajuns prin Montreal acum patru luni si ne-am cazat in imobilul din Fig. l. Fatada transparenta sustinuta de stinghii de lemn este opera noastra pentru ca iarna se apropia si trebuia sa fim pregatiti. Noi nu stiam ce sa facem dar am avut noroc cu un prieten ajuns aici anul trecut. El ne-a invatat procedura, chiar ne-a ajutat cu experienta sa. La rindul lui deprinsese tehnica de la un alt conational venit acum doua sezoane.

         Zilele trecute i-am facut o vizita. Sta in casa din Fig. 2. Ne-a placut foarte mult, mai ales ca are curte unde vara poate sa-si puna piscina gonflabila. Avea una in debara insa era sparta necesitind reparatii, nu stiu, poate la vara o pune in functiune.

         In rest, pe aici ne descurcam de minune si inca tinem situatia sub control. Am trecut cu bine peste starile depresive avute la contactul cu Canada. Acum ne-am mai resemnat, si datorita faptului ca saptamina trecuta ni s-a aprobat dosarul de ajutor social urmand sa primim banii in curind.

         Nu putem sa ne laudam inca cu realizari prea importante dar speram ca in viitor, dupa terminarea cursurilor de franceza si reabsolvirea unei facultati urmata de 8-10 ani de munca, sa ajungem cel putin la standardul de viata pe care il aveam in Bucuresti.

   

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click: AICI