Legatura Catre Pagina Principala

 

Garaje Canadiene

 

Ma intilnesc intr-o zi cu un cunoscut, bulgar de origine, mare pasionat de masini la mina a doua. Cu el poti sta ore intregi vorbind pe aceeasi tema, automobilele. Chiar daca incerci sa deviezi cumva discutia, in citeva minute revine la subiectul sau preferat. Dupa o scurta introducere in care m-a pus la current cu ultima sa achizitie, era vorba de niste piese uzate, il aud ca s-a mutat intr-o locuinta cu garaj. Imi si inchipuiam o incapere confortabila, sub casa, in care se patrunde pe o panta cu striuri antiderapante, ce sa mai vorbim, un loc la care viseaza orice vehicul personal. “Hai sa ti-l arat” imi spune.

Ne urcam amindoi in masina lui si nu dupa mult timp ma trezesc calatorind pe niste stradele de acces existente in spatele multor rinduri de case (Fig. 2). Tin sa precizez ca nu prezinta nici pe departe interes turistic, asa ca daca puteti, evitati-le. Sunt locurile cu cea mai mare densitate de cosmelii pe unitatea de arie (Fig. 4). Deja renuntasem la pretentia garajului tip subsol.

 

 

Fig 1. Coviltir de folie

 

Fig 2. Stradela, intre doua rinduri de case.

 

 

Fig 3. Garaj.

 

Fig 4. Ansamblu de cosmelii continind si un garaj, situat in spatele unui imobil. DETALIU AICI.

 

Dintr-o data dupa o cotitura vad masina dind sa se opreasca linga un coviltir de folie, nu tocmai urit! (Fig. 1). Am fost sigur ca despre el era vorba, dar nu, gresisem stradela, asa ca a trebuit sa mai facem unele manevre pina am ajuns in fata unei magazii (Fig. 3) pe care scria Pericol Ciine De Paza. “Asta este”, imi zice bulgarul. Intr-adevar la capitolul marime era impresionant. Ceilalti indicatori insa, imi indrumau rationamentul spre constructiile din curtea unui taran gospodar.

M-am despartit de amicul meu, felicitindu-l calduros pentru norocul ce daduse peste el. Este lucru mare sa-ti poti adaposti vehiculul personal undeva. Asa sansa mai rar. Am uitat sa va spun ca la trei case distanta era o statie de autobuz iar la nici 300 metri una de metrou, ca sa nu mai amintesc de drumul de biciclete care trecea prin preajma. Ce sa mai vorbim, bulgarul, avea o plaje variata de optiuni de transport, lucru, trebuie sa recunosc, de invidiat.

Refuzind politicos oferat sa de a ma duce cu masina acasa si pretextind ca am unele treburi tocmai in partea cealalta a orasului, loc in care se ajunge usor cu metroul, mi-am luat la revedere de la el pierzindu-ma printre case. Adevarata mea intentie era de a-mi intregi colectia de poze cu garaje, care dupa cite am constatat ulterior, sunt din abundenta si de toate tipurile fiind greu de gasit indivizi care sa nu-si gaseasca ce doresc. Adica ai de unde alege.

Citeva mostre puteti admira mai jos. Astept comentarii, pertinente.

 

 

Fig 5. Garaj.

 

Fig 6. Garaje.

 

 

Fig 7. Garaj..

 

Fig 8. Garaj cu intrare din strada principala

 

 

Fig 9. Garaje.

 

Fig 10. Garaj.

 

 

Fig 11. Garaj si masina

 

Fig 12. Garaje.

 

 

Fig 13. Garaje pe o stradela.

 

Fig 14. Garaje tot pe o stradela.

 

Poor (utilizator pe un forum) a raspuns:

Da man, pe mine nu ma surprinde deloc. Ce nu cunosteai inca de la inceput ca Montrealul este plin de asemenea constructii! Eu m-am informat din timp si ca urmare am stiut unde vin”.

 

Se pune sigur intrebarea, de ce a mai venit daca avea asa de multe informatii. Un raspuns cit de cit viabil, judecind si dupa user name-ul ales, ar fi ca: saracul trage la saracie.

 

Pentru alte informatii interesante despre Canada dati un click: AICI