Go to main page

 

Romani cu mina intinsa

 

Zilele trecute s-a nimerit sa trec din intimplare printr-unul din numeroasele parcuri ale Montrealului. De la inceput atentia mi-a fost atrasa de o multime adunata linga o masa alaturi de care erau niste boxe sonorizind slagarele anilor 80. Se vede treaba ca este serbare mare, mi-am spus, si cum aveam aparatul de fotografiat prezent m-am gindit ca nu ar fi o idee rea sa facem niste poze. Nu stii niciodata de unde sare iepurele. Mergind in directia melodiei mi-a rasarit imediat in cale un afis mare (Fig. 2) ce ne informa ca este campanie electorala iar candidatii din imagine sunt sponzorizati de reteaua de magazine Super C. Este clar, se da ceva pe gratis! si chiar asa a si fost. Nu ti se cerea nimic. Totul era sa ai bunavointa sa te prezinti la pomana si sa intinzi mina spre a lua un Hot Dog plus un paharel de suc galben. Mai vazusem prin Romania asa ceva insa pina la venirea mea in Canada refuzam sa cred ca vesticii se inghesuie sa ia un cirnat si o bucatica de piine cu mustar doar ca sa voteze pe unii ce sustin marile shopuri alimentare care nu fac altceva decit sa anihileze locuri de munca, micile magazine dind faliment unul dupa altul.

 

 

Fig 1.  Roman cu mina intinsa dupa un Hot Dog si un pahar de suc, pe gratis. Click !!! AICI !!! pentru detaliu.

 

Fig 2. Campanie electorala sponzorizata de reteaua de magazine Super C.

 

Se vede treaba ca si Canada este plina de saracime ce poate fi cumparata la preturi de nimic. Pentru cei care nu stiu trebuie spus ca 12 cirnati de tipul celor din Fig. 3 plus o piine ca in Fig. 4  costa o suma totala variind intre 2.2 - 2.3 CAN pina la vreo 3.5 CAN depinzind de magazin si calitate. Hot dogul cu mustar este mincarea saracilor, a negrilor, emigrantilor de toate felurile si a urmasilor indienilor localnici. 

 

 

Fig 3. Pomana pentru saracime. Iei un Hot Dog si votezi pentru desfiintarea a inca un loc de munca.

 

Fig 4. Piine.

 

Am facut citeva poze rapid si am plecat deceptionat oarecum de ceea ce vazusem. Ajungind acasa si descarcind pozele in calculator nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca una din imagini imi induce in minte un fenomen de Deja Vu. Poza mi se parea apropiata, parca o mai vazusem inainte in Romania. Sarantocul cu mina intinsa imi creea impresia de roman insa vreme de citeva zeci de secunde nu am avut dovada clara, pina cind la un moment dat  imaginea marita mi-a dezvaluit pe spatele tricoului cuvintele Evenimentul Zilei si Sigur ca DA.

Care va sa zica am vrut sa fotografiez milogi la pomana si intimplator am pozat un roman care se hranea de la unele campanii electorale si se imbraca la altele. Si cind te gindesti ca asemenea specimene vin si scriu pe forumurile destinate emigrarii ca s-au realizat in Canada, ca au 77000 CAN salariu pe an si se plimba in masini cu tractiune integrala...Unii sunt asa de persistenti in minciuni incit au inceput s-o creada si ei. Daca stau si ma gindesc bine poate ca individul cu pricina nici nu este roman. Am chiar o teorie plauzibila potrivit careia cineva i-a dat tricoul in conditii ramase inca neelucidate. Insa de la o anumita virsta nu te prea imbraci cu haine pe care apar lucruri intr-o limba necunoscuta. Pot fi scrise prostii, nu stii niciodata.

 

 

Fig 5. Tot felul de saracime mai sta o data la rind. Scuteste plata unei mese.

 

Fig 6. Lume,

 

 

Fig 7. lume, soro lume.

 

Fig 8. Ai si muzica. Ce iti mai poti dori..

 

 

Pina una alta tot ipoteza apartenentei la neamul romanesc ramine cea mai credibila. Sau poate NU.

 

 

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click pe: Go to main page