Legatura Catre Pagina Principala

 

Professions en demande la firma de angajari

Manpower filiala Montreal

 

 

Citesc mai zilele trecute un articol in ziarul Adevarul care ne informeaza ca: peste 5 - 10 ani cei plecati la lucru pe afara se vor intoarce! Cel putin asa spune doamna Camelia Stânculescu, director general la celebra firma multinationala Manpower, specializata in angajari personal.

Vorbele publicatiei romanesti, mi-au amintit imediat de un tirg cu joburi desfasurat la Montreal (Bulevardul Thimens, Nr 2345), vizitat de mine pe 1 Oct. 2005.

Scotocind prin arhiva fotografica personala iata ca descopar trei poze relevante avind drept personaj principal cunoscuta agentie Manpower. Ce ni se ofera de lucru este scris clar negru pe alb in Fig. 2. Folositi clicul mausului pentru a mari imaginea. Astea sunt muncile cerute in Quebec. Lista cu meserii cautate: ingineri mecanici sau electrici, informaticieni, etc., pentru care luam puncte bune la interviul de emigrare, este doar asa pentru ademenirea fraierilor. Adevaratele profesii en demande sunt afisate in Fig 2. Intregul tirg era intesat cu agentii toate oferind tacimuri similare, Fig. 2, fiind relevanta. Uita-te la ea pentru ca nici nu stii ce pierzi.

 

 

Fig. 1 Standul Agentiei Manpower

 

Fig. 2 Oferta de lucru a firmei Manpower (1. Oct. 2005)

 

Cu asa oportunitati, ma gindesc, ca rindurile scrise prin Adevarul au dreptate intr-un fel, cel putin tari, mai putin dezvoltate, exemplu fiind Canada, devenind tot mai neatractive. La salarii de 1000- 1500 Euro (nu o spun eu, doar citez), cine mai emigreaza fratilor? Numai prostii!

Pina una alta, va invit sa nu credeti articolele reclama (vezi Adevarul) pentru ca fie te induc in eroare fie te mint. Citind textul de vreo doua ori tot ce am inteles este ca Firma Manpower Romania nu prea gaseste clienti si in consecinta a simtit nevoia platirii unui ziarist pentru a se face mai publica si a mai recolta ceva CV-uri.

 

Fig. 3 Angajata a firmei Manpower Montreal. Cind va trimiteti CV-urile disperati, pe la diverse anunturi si nu va vine nici un raspuns, sa stiti ca tanti din imagine vi le citeste si va baga intr-o baza informatica de unde tot ea folosind cuvinte cheie va redescopere peste citeva luni sau un an; insa in situatia cea mai probabila Resume-ul nu satisface decit 99% din cerintele postului, deci insuficient, si ca urmare nu sunteti corespunzator. Sau chiar daca sunteti va rugam sa o scuzati pe tanti Victoria intrucit oameni suntem si nu ne putem pricepe la toate meseriile.

 

 

 

Mai jos redam articolul din Adevarul:

În 5 - 10 ani se întorc românii din străinătate?
de Delia Budurca

Muncitorii români din străinătate vor începe să se reîntoarcă în România în următorii 5 - 10 ani, aducând cu ei know-how-ul căpătat în joburile din străinătate, consideră Camelia Stânculescu, director general Manpower, o companie de recrutare cu o cifră de afaceri de 2,3 milioane euro.
Deja tendinţa se manifestă la specialiştii în IT, care se reîntorc şi pleacă mai puţin, iar dacă pleacă, motivul nu mai e salariul, deoarece acesta a ajuns şi în România la niveluri internaţionale: 1.000 - 1.500 euro.
Piaţa românească se confruntă şi cu un deficit de ingineri - cu experienţă, că specialişti cu diplomă sunt destui -, ca urmare a perioadei de la începutul anilor '90 în care aceştia au plecat sau s-au reorientat, şi cu deficit de personal calificat - tâmplari, motostivuitorişti, zidari - ca urmare atât a dispariţiei şcolilor de meserii, dar şi a migrării în vest a muncitorilor români - precum şi cu un deficit de middle manageri. Jobul cel mai căutat pe piaţa românească este cel de reprezentant de vânzări, până acum mai mult pe produse, acum, din ce în ce mai mult, specializat în vânzări de servicii, inclusiv bancare. Deşi piaţa de recrutare este evaluată în România la circa 20 de milioane de euro, iar circa 5 - 6 companii private îşi împart acestă piaţă, specialiştii Ministerului Muncii nu obişnuiesc să consulte operatorii privaţi când stabilesc strategiile privind piaţa muncii.
Specialiştii Manpower susţin că ar fi nevoie de o reglementare legală, prin care companiile să aloce 1,5% din impozitul datorat statului pregătirii profesionale a angajaţilor. 

 

 

 

 

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click: AICI