Go to main page

 

Am rezolvat-o si cu mobila

 

Avem mobila, ia neamule mobila, cit mai este şi pana nu dispare, nu te costa nimic, este pentru toata lumea, pentru toti emigrantii. Nu mai ezitati, nu va mai ginditi, ca pierdeti timpul pe socotela voastra. Canada va asteapta cu o groaza de lucruri, toate numai pentru voi. Cu doar citeva mii de dolari, bani obtinuti in ani de munca sau prin vinzarea unui apartament dat de parinti, adica o nimica toata, puteti sa veniti peste ocean unde va asteapta o lume de vis in care mobiliere de tot felul si pentru toate gusturile va roaga sa le saltati. Veniti fratilor in tara minunilor in care televizoarele, aparatele electrocasnice, scaunele, mesele, cutiile de noptiera, saltelele, oglinzile, cuptoarele cu microunde, chiar si aragazele se gasesc pe strazi la indemina fiecarui nou venit.

De multe ori, potentialul aspirant la parasirea tarii, nu are suficienta informatie, sta se codeste, vremea se scurge si pe urma se trezeste ca nu mai indeplineste punctajul de migrare. Nu te mai suci, nu te mai invirti, nu te mai scarpina, vino omule ca ai de ce.

 

 

Fig 1. Patru piese de mobilier de calitate acceptabila.

 

Fig 2. Aragaz electric, cuptor cu microunde, televizoare si altele.

 

Cita lume are privilegiul sa gaseasca pe strada, in vreunul din orasele tarii noastre, un mega radio model 1936 sau un patefon cu boxe din 1941, toate in stare de a servi la ceva. Nu poti avea pretentia sa mai si functioneze insa macar ca masa le poti utiliza. Asa ca o sugestie, cu piesele din Fig.1 s-ar putea concepe un bufet de bucatarie. Sertarele din stinga ramin la locul lor, radioul din 36 la fel, numai ca trebuie intors cu partea cealalta unde avea usile, ca sa-l poti transforma intr-un dulap de vase. Entitatea alba din dreapta spate o puneti peste radio, este buna pentru pahare sticle, ma rog care ce vrea sa faca cu ea. Patefonul cu boxe il faci masa. Era sa uit elementul esential al unei bucatarii: aragazul. Pentru mai multe detalii va rog sa consultati imaginea numarul doi. La o privire mai atenta, putem nota in plan indepartat chiar si un cuptor cu microunde. Cei cu copii, sa nu uite sa ia masuta verde cu alb, ca la patefon nu este loc pentru toti.  

 

 

Fig 3. Canapea de lux.

 

Fig 4. Fotoliu si saltea.

 

Cu bucataria am cam terminat, trecem la sufragerie, primul lucru la care ne gindim fiind o canapea si niste fotolii. Aici oferta strazii este extrem de bogata. Practic poti avea tot ce vrei. Trebuie sa fie prea mofturos ca sa nu-ti placa o piesa ca in Fig. 3 sau un fotoliu cum este cel roz din dreapta asezat pe o saltea numai buna de tras un pui de somn, sau cele doua albe din Fig. 5. Televizorul si suportul pe care sa-l pui le iei din Fig. 2. Nu te lacomesti la amindoua aparatele, mai lasi si la altul. In general strada este un loc unde ai de unde alege, greu sa gasesti pe cite unul sa nu fie satisfacut.

 

 

Fig 5. Nu iti vine sa crezi. Asa este?

 

Fig 6. Suficint material cit sa-ti mobilezi apartamentul.

 

In ceea ce priveste dormitorul ai saltele cite vrei. Daca vii prea tirziu le gasesti strinse si depozitate intr-un loc ca in Fig.8. Diversi gunoieri amatori le aduna si le dau la reconditionatori ca sa poata fi vindute la mina a doua. Acelas lucru este valabil pentru orice obiect cit de cit util aflat sub cerul liber prin fata caselor.

 

 

 

Fig 7. Canapea albastru inchis.

 

Fig 8. Ce sa-ti fac daca nu te-ai grabit. Am pus mina pe ele altii.

 

In rest daca mai ai nevoie de ceva, gasesti in mod sigur intr-un gunoi complex ca in Fig. 9. Hai mai repede ca altfel vin gunoierii profesionisti si iau tot de te trezesti cu strazile goale. Daca esti prea cu nasul pe sus atunci poti cumpara aceleasi lucruri de la magazinele de mina a doua insa nu renteaza, ce sa te mai complici cind poti lua totul de la sursa.

 

 

Fig 9. Diverse lucruri utile.

 

Fig 10. Daca nu te grabesti ti le iau altii.

 

 

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click pe: Go to main page