Legatura Catre Pagina Principala

 

Canada, masinile si sarea

 

Intr-adevar masinile din Canada au multe de suportat, unul din principalii lor dusmani fiind sarea care se gaseste din abundenta pe toate strazile. Este drept, fara clorura de sodiu gheata ar pune stapinire pe sosele si nu s-ar mai putea circula. Asta este situatia, vreme de patru - cinci luni anual vehiculele motorizate sunt obligate sa stea acoperite cu celebrul praf alb care maninca incet incet tablaria pina te trezesti in scurt timp dind anunturi de genul "Vind masina cu 1200 CAN negociabil, motor stare foarte buna, caroseria necesita reparatii minore", ca altfel la fiecare hop mai cade cite o bucatica de fier ruginit. Dar se repara nu este problema. L-am vazut pe unul care a facut masina cu chit de ziceai ca este noua (privita de la o distanta nu prea mare).

 

Fig 1. Masina puternic sarata

 

Fig 2.

 

 

Fig 3.

 

Fig 4. Aceeasi masina ca in Fig. 3 (detaliu). Sarea se remarca clar peste tot. De notat acumularea puternica de NaCl in jurul clantei usii, de ne miram pe urma ca raminem cu ea in mina.

Cel mai bine, sarea se autovizualizeaza in conditii de frig si vint puternic, cum se intimpla mai tot timpul. Toata apa se evapora raminind doar un praf fin. Da! chiar am dat cu degetul pe o masina (Fig. 4) dupa care am inspectat vizual materialul colectat in final gustindu-l spre a fi sigur ca este vorba de sare! 50 -100 g minim, se depun pe orice vehicul! In concluzie,  la Montreal nu este nevoie sa cumperi sare ca o poti lua de pe masini. Mituri confirmate!! Totusi nu este nici o afacere ca pina o stringi, mai bine te duci si o cumperi cu 1 CAN pe Kg.

 

Fig 5. In prim plan, trei masini intens sarate.

 

Fig 6.

 

 

Fig. 7

 

Fig. 8

 

 

Fig. 9

 

Fig. 10

 

Fig. 11

 

 

CONTINUARE

 

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click: AICI