Alte subiecte interesante

 

Strazile Montrealului

 

Montrealul este un oras al strazilor deteriorate. Nu conteaza unde te afli, in centru sau mai pe la margine, oriunde te intimpina drumuri prost intretinute. Fisurile, reparatiile de mintuiala, gropile si gunoaiele te saluta de peste tot, parca rid de tine si iti soptesc la tot pasul: "fraierule, prostule, naivule cum ai putut sa crezi toata propaganda ce se face despre Canada. Te-ai pacalit idiotule, ai cheltuit o groaza de bani ca sa ajungi de unde ai plecat. Ai crezut ca scapi de noi. Uite-ne suntem prezente pretudindeni".

 

 

Fig 1. Pavaj deteriorat (detaliu) pe str. Maisonneuve aproape de intersectia cu str. Towers. (Montreal zona centru).

 

Fig 2. Pavaj deteriorat pe str. Maisonneuve aproape de intersectia cu str. Towers. (Montreal zona  centru).

 

Dupa citeva zile de dezamagire, incepi sa te uiti mai bine pe forumul tau preferat, incerci sa intelegi ce s-a intimplat, de ce nu a scris nimeni de gropi, si la o citire mai atenta notezi ca exista indivizi care au zis ceva, insa tu nu le-ai dat atentie pentru ca majoritatea informatiilor din jurul tau iti spuneau ca asemenea persoane sunt rau intentionate, sau ratati incapabili de a se acomoda oriunde ar trai. Iti mai aduceai aminte pe urma de nea Dabu si tanti Floarea (fostii vecini de la etajul 1) care aveau un nepot plecat acum 2 ani, in prezent om realizat peste ocean. Iti amintesti ca ti-au aratat chiar o fotografie cu el (vezi Fig.4), mergind pe strada Lambert Closse. Groapa era chiar in mijlocul imaginii insa tu nu ai vazut-o din cauza celor doua masini de lux, de culoare albastra si a pravaliei somptuoase din centru. Sau chiar daca ai zarit-o ai gasit repede o explicatie plauzibila: "poate cine stie nu s-a developat bine fotografia".  

 

 

Fig 3. Bulevardul Rene Levesque intersectie cu strada Mansfild.(zona centrala a orasului Montreal)

 

Fig 4. Nepotul lui nea Dabu pe strada Lambert Closse (nr. 1451) din centrul montrealului.

 

Trece vremea si intr-un tirziu te hotarasti sa te duci la cursurile de franceza. Acolo te intilnesti cu o groaza de romani. Sunt putin cam bosumflati insa asta este situatia nu mai comentez. La un moment dat incepi sa vorbesti de strazi. Sare unul si mai cu jumatate de gura iti spune: "Si care este problema, ce la Bucuresti nu aveai gropi". Ii raspunzi: "Aveam insa am venit aici ca sa nu mai am. Vreau sa trimit niste fotografii in Romania si indiferent de situatie nu pot sa evit sparturile din strada, este plin, sunt peste tot". "Uite ce este" continua acelasi individ: "Mi se pare normal ca strazile sa fie deteriorate si murdare, asta este standardul american. Am fost eu in USA si am vazut lucruri mai rele acolo. Poti astupa gropile cu Adobe Photoshop, faci copy dintr-o regiune cu soseaua buna si dai paste peste locurile unde drumul arata mai rau".  

 

 

Fig 5. Strada Edna din Verdun (cartier Montreal).

 

Fig 6. Poza facuta in fata imobilului cu adresa Maisonneuve nr. 2325. (zona centru Montreal)

 

 

Fig 7. Maisonneuve Intersectie cu str. Drummond (centru Montreal).

 

Fig 8. Strada La Fleur din Verdun (cartier al montrealului).

 

 

Fig 9. Bulevardul Rene Levesque intersectie cu strada Peel (zona centrala a montrealului).

 

Fig 10. Strada Hickson din Verdun (cartier al montrealului) Iti cer diversi cunoscuti din Romania sa le trimiti si lor o fotografie cu casa in care stai. Cum poti sa atasezi la email o asemenea poza.

 

Mi-a suris oarecum ideea colegului cursant insa pina la urma dupa citeva luni de gindire am decis sa postez imaginile asa cum sunt pentru ca nu imi place sa deformez realitatea.

 

 

Pentru alte informatii importante despre Canada dati un click: AICI