La struguri

Fiind in cautare de lucru si cazindu-mi in mina ziarul La Presse (cea mai prestigioasa publicatie de informare a orasului Montrealului si provinciei canadiene Quebec) m-am gindit ca nu ar fi o idee rea sa rasfoiesc sectiunea joburi pentru a vedea ce pozitii vacante s-au mai publicat. Mentionez ca organul de presa pomenit are in fiecare simbata o rubrica mare dedicata locurilor de munca. Gasesti anunturi felurite, seamana cu Romania Libera.
Nu mica mi-a fost surprinderea sa descopar, pe prima pagina a sectiunii, un indemn mobilizator prin care suntem sfatuiti sa facem un stagiu prin Europa care, pentru multi locuitori tineri ai Canadei, se constituie intr-o adevarata trambulina de lansare. Judecind dupa imaginea prezentata, consider ca lucrurile ar putea fi adevarate, tinind cont si de experienta multor romani care au demarat cariere profesionale remarcabile culegind capsuni prin Spania.

Din ce in ce mai mult, tinerii sunt atrasi de un stagiu sau o experienta profesionala in Europa. Element declansator al unei noi pasiuni sau veritabila trambulina pentru parcursul lor profesional, aceasta aventura este un pariu cistigator.